maandag 5 december 2016

Schoendozen sprokkelen

Schoendozen, schoendozen en nog eens schoendozen. Het hele jaar door verzamelen we schoendozen. We schuimen schoenwinkels af op zoek naar lege exemplaren van het juiste formaat (B 19-22 cm, L 30-35 cm, H max 13 cm) of gebruiken het als een goed excuus om af en toe een leuk paar schoentjes voor onszelf aan te schaffen (vanwege de doos natuurlijk ;o)).

We verzamelen schoendozen om zelf te vullen, maar ook als reserve-dozen voor in het sorteercentrum. Elk jaar moeten we daar de beschadigde, te grote of te kleine dozen vervangen door nieuwe exemplaren. En elk jaar hebben we hiervoor een 600-tal lege mooi versierde schoendozen nodig. Ja 600, u leest het goed! Een hele klus dus…

Misschien knutselt u graag en kan u ons op deze manier een handje helpen. Gaat het creatieve aspect u wat minder af, dan mag u natuurlijk via uw plaatselijke schoenenwinkel gewoon mee dozen voor ons sprokkelen. Let hierbij wel altijd op het juiste formaat.

Hierbij enkele tips om de dozen eenvoudig en toch mooi te versieren:
  • Pak de doos in met vrolijk inpakpapier (let op: doos en deksel apart!).
  • Plak op het deksel een leuke prent uit een oud prentenboek, voorleesboek of kleurboek. In de kringloopwinkel vindt u zulke boekjes voor slechts een klein prijsje. De zijkanten van de schoendoos kan u versieren met een kleurrijk papiertje.
  • Winkels zoals Action en Hema verkopen papieren met leuke motieven en prints voor jongens en meisjes.
  • Ook met verjaardagskaarten krijg je een leuk resultaat.
  • Stickers zijn ook een makkelijk alternatief.

Voilà, hopelijk hebt u de knutselkriebels ook te pakken en veel zin om aan de slag te gaan.
En wie graag in gezelschap is kan altijd een knutselmiddag organiseren, in klasverband dozen versieren of zelfs als activiteit in het bejaardentehuis organiseren!

Veel succes!3 opmerkingen: