Hoe kan ik helpen?

U bent vast op deze pagina terechtgekomen omdat er iets kriebelde in uw buik...

Wij kennen dat... We noemen het de 'schoendoosmicrobe'. Wanneer ze je bijt, dan zet ze zich goed vast! En maar goed ook..:)

U wil graag een handje toesteken? Super!
U weet niet goed hoe? Geen probleem. Het kan op verschillende manieren.
We sommen er een paar voor op:

Je kan lokaal te werk gaan en alleen, met je gezin, buren, vereniging, kerk of school een aantal schoendozen vullen. We hebben liever 1 met zorg gevulde doos dan 10 rommelbakjes. Natuurlijk hebben we nóg liever 5 met zorg gevulde dozen dan 20 rommelbakjes!! :D U begrijpt het!

Denkt u: Leuk, maar ik wil iets meer? Verzamel dan gedurende een periode alle spulletjes die kunnen dienen en die in een schoendoos passen en zet uw eigen kleine sorteercentrum op. Nodig vrienden, buren, collega's uit voor een gezellige middag en vul aan het einde van de periode gezamenlijk een mooi aantal schoendozen. Goed voor je vriendschap, gezinsgevoel of teambuilding, goed voor je eigenwaarde, goed voor ons en nog beter, super voor de kinderen die uw doos gaan krijgen! Yes You Can!

Misschien gooit u het graag over een andere boeg en bent u meer het avontuurlijke type... Misschien heeft u zin om nieuwe gedreven mensen te ontmoeten en wilt u gedurende de drie weken in januari (2017) ons in levende lijve ontmoeten en uw smalle of brede schouders onder het immense werk zetten? Joepie! U bent van harte welkom! Meer info volgt nog over het waar en wanneer!

Mogelijk bent u een creatief type en naait, haakt en breidt u erop los. Mogelijk heeft u dan geen idee meer wat nu nog te haken, breien of naaien daar uw kasten uitpuilen en uw kinderen, neven en collega's allen reeds in het bezit zijn van 10 handgemaakte hebbedingen? Geen nood, wij wel! Leuke kleine knuffeltjes zijn een optie om een doos op te leuken of een handig pennentasje, zodat dat schoolgerief niet ligt los te rollen in de doos... Misschien is uw man een handige Harry en maakt hij houten spelletjes of freest hij leuke tollen? Laat maar komen! Wij zijn er superblij mee! Ook spulletjes die wij mogen verkopen zijn zeer welkom!

Misschien lust u graag koffie én praat u graag wat af én bent u een bezig bijtje? We organiseren crea middagen waarop bij een gezellige babbel en een koffietje schoendozen worden versierd, pennentasjes worden gemaakt en ideeën vorm krijgen.

Misschien werkt u bij een bedrijf waar ze verlopen promotiemateriaal hebben liggen, struikelt u elke dag over deze dozen en wenst u een schone werkplek? Vraag aan uw baas of hij/zij deze spulletjes wil doneren. Jij blij, hij blij, wij blij en zij blij!

Bent u eerder het rijke type en deelt u graag uw geld? Ook hier kan je dan bij ons terecht. Wij willen niet persé het geld uit uw zak kloppen en zijn helemaal voor zelfbedruipende projecten, maar kunnen een centje hier en daar best wel gebruiken. Wij beloven u plechtig dat elke zuurverdiende cent die u ons wenst te schenken besteed wordt aan het kind en aan het ter plaatse krijgen van de dozen en dat geen enkele halve euro aan onze vingers zal blijven plakken! :) Erewoord!

Misschien heeft u een ander schitterend idee? Laat het ons weten!

Veel liefs,
Het schoendoosteam...

6 opmerkingen:

 1. Ik maak houten speelgoed voor het goede doel, ben er dit jaar mee begonnen. Helaas heb ik voor dit jaar al een organisatie om mee samen te werken. Maar volgend jaar doneer ik graag mijn speelgoed aan jullie om in de schoendozen te steken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel zegen en succes en kleine supportje vanuit de kempen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is super! Daar zijn we heeeel blij mee.
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan armbandjes maken voor in de schoendozen

  BeantwoordenVerwijderen