Wat doen wij?

We zullen eens eens even uit de doeken doen wat wij als team concreet doen!

Onze hoofdactiviteit vindt eenmaal per jaar plaats. We leiden een pop up verwerkings/sorteercentrum gedurende een drietal weken in goede banen. We zorgen ervoor dat alle schoendozen die ergens in België door iemand gemaakt werd bij ons terechtkomt. Wij kijken elke doos zorgvuldig na en halen kapot speelgoed of gevaarlijke materialen eruit. Verder vullen we deze aan met materiaal dat belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind en vullen hem verder tot de nok met leuk en educatief speelgoed. Dit noemen we het 'bijvulmateriaal'. Dit alles gebeurd altijd
met het grootste respect voor de maker ervan.Archiefbeelden: Pop Up verwerkingscentrum 2013
 Vrijwilligers aan het werk..
Bijvulmateriaal van educatieve aard..


Handgemaakte pennenzakken als bijvulmateriaal


We verpakken de gecontroleerde en bijgevulde schoendozen per dozijn en per leeftijdscategorie en geslacht in een grote verzenddoos. Deze dozen zullen op het einde in een grote container geladen worden met bestemmingen over heel de wereld waar armoede troef is.

We vinden het heel belangrijk dat elke kleine ontvanger een doos krijgt die past bij zijn of haar leeftijd en ontwikkelingsmogelijkheden biedt op hun niveau.

Het is een heel arbeidsintensief werk! Zowel het maken van een waardig gevulde schoendoos als het controleren en het verzendklaar maken, maar het is het helemaal waard! Vriendschappen worden opgebouwd hier én we maken zo'n 8000 kinderen heel erg blij met enkel onze Belgische dozen!


Aha, voor de oplettende mens die deze blog bezoekt! Hier ziet u onze eigenste Vanessa aan het werk!
Zij had het voorrecht om mee schoendozen te gaan uitdelen in Zambia in 2012.
Voor dat u denkt: Jeetje, geldverspilling! Zo'n dure reis!', geen nood.. Elke cent
voor deze reizen wordt betaald uit de zak van de vrijwilligers zelf.. Elke cent die we sparen, krijgen en verzamelen gaat naar bijvulmateriaal voor de schoendozen!
Met deze bijzondere en belangrijke onthulling kan ik naadloos aansluiten bij onze andere activiteiten.. We zamelen namelijk het gehele jaar door materiaal in dat geschikt is als bijvulmateriaal. 

Hiervoor hebben we verschillende methoden. We verkopen handgemaakte spulletjes op marktjes en de opbrengst gebruiken we dan weer om  kringloopwinkels en rommelmarkten af te schuimen naar degelijk speelgoed en schoolgerief.  Daarnaast organiseren we leuke evenementen om geld in te zamelen om deze dingen te kunnen bekostigen. Denk aan een gezellige kaas en wijnavond of een hilarische veiling. verder maken we zelf dingen die in een doos kunnen. Bijvoorbeeld knikkerzakjes, pennentasjes, knuffeltjes enz.. Verder spreken we bedrijven aan om overschotten te doneren. Zo kregen we bijvoorbeeld 16.000 tandpasta's cadeau, 8000 bewaardoosjes, petten van verlopen evenementen, kleine speelgoedjes van bepaalde acties, promotieballonnen en dergelijke meer! Waarvoor onze oprechte en altoos durende dank!

Zo, hopelijk heeft u een beetje een beeld gekregen van wat we doen!
Denkt u 'Straf', dat wil ik ook!' Fijn! We draaien op vrijwilligers en zoeken altijd enthousiastelingen die hun schouders mee onder dit mooie project willen zetten! 

U kan ons op verschillende manieren helpen.. Hoe? Dat leest u hier..

Veel lief van ons allemaal!


1 opmerking: