Wie zijn wij?

Hallo! Hartelijk welkom geheten op onze blog!

We zullen ons eens even voorstellen..

Wij zijn een team van Vlaamse vrijwilligers die zich inzetten voor de schoendoosactie.. Een actie van actie4kids waar wij sinds een aantal jaren onze hartjes aan verloren hebben..

Wat begon als een eenmalige vrijwilligersdag per jaar groeide uit tot de leiding van een pop up schoendoos verwerkingscentrum dat zo'n 8000 schoendozen van Belgische kinderen en volwassenen verwerkt en verzendklaar maakt richting kansarme kinderen.. Wat we precies doen dat kan u lezen onder de rubriek 'Wat doen wij'..Ons kernteam bestaat voornamelijk uit jonge moeders, zussen en vriendinnen met een hart voor kinderen van over heel de wereld! Ons team wordt ondersteund door coördinatoren van Actie4kids België: Boukje en Patrizio. Zij organiseren de actie in België en staan ons met raad en daad terzij.

Naast het kernteam kunnen we tijdens drukke periodes en activiteiten  rekenen op tal van vrijwilligers van over heel België en in alle leeftijdscategorieën. Jong en oud staan dan schouder aan schouder om de projecten mee te ondersteunen en vorm te geven.

We hebben deze blog in het leven geroepen zodat jullie onze activiteiten en ervaringen actief op de voet kunnen volgen.

Wat gaan we hier precies doen?

Eerst en vooral hopen we hier mensen te ontmoeten die ook een hart hebben voor kansarme kinderen en die bereid zijn om ons aan te moedigen en eventueel een handje te helpen.We gaan hier tips delen hoe je mee kan helpen aan onze actie, we pennen hier zo af en toe een ervaring neer, kondigen activiteiten aan én proberen gastbloggers hun verhaal te laten doen over hun ervaring met de schoendoosactie, uitdelingen enz..

Verder houden we hier een schoon logboek bij en brengen verslag uit van de uitdelingen van onze Belgische schoendozen...

We kijken er alvast naar uit om jullie hier virtueel te mogen ontmoeten en te leren kennen!


Veel liefs,

Hanneke, Katleen, Naomi, Marijke, Eva, Vanessa.3 opmerkingen: